Waarom slaapt een hotelbed zo lekker?

Waarom slaapt een hotelbed zo lekker?

‘m staan: het hotelbed. Je ploft neer en het blijkt moeilijk om niet meteen in slaap te vallen. Maar wat maakt nu dat een hotelbed zo comfortabel ligt? Natuurlijk speelt het matras een rol, maar onderschat nooit de waarde van hoge kwaliteit bedlinnen!

 

Het belang van goede bedlinnen

Goede bedlinnen kunnen het verschil zijn tussen een heerlijke nachtrust en een nacht waarin het moeilijk is om überhaupt de slaap te vatten. Denk bijvoorbeeld aan die warme zomernachten, waarin je vaak klammig en zweterig in bed ligt. Een vochtabsorberend dekbed kan dan zorgen voor meer comfort, waardoor je toch in slaap valt. Daarnaast is een vochtabsorberend dekbed ook in de winter fijn, we zweten namelijk best vaak in onze slaap.

 

Ook kun je een dekbed gebruiken om de juiste slaaptemperatuur te vinden. Is het een koude nacht? Rol jezelf dan als een burrito in het bedlinnen zodat je lekker warm wordt. Een warmere nacht? Dan kun je een deken achterwege laten, of slechts half over jezelf heen draperen.

 

Ook een goed hoofdkussen is van belang. Deze geeft namelijk steun en kan zo nek- en rugklachten voorkomen. Ook bij kussens zijn het absorberen van vocht en ventilatie belangrijk.

 

Welke opties voor bedlinnen zijn er?

Als je wil dat gasten echt goed slapen, kies je voor bedlinnen gemaakt van luxe perkal of satijn. Beide materialen zijn uitermate comfortabel en zacht. Heerlijk om op te slapen dus, zowel in de zomer als in de winter. Na een lange dag zal iedereen verlangen naar een comfortabel bed, en dit comfortabele bed is makkelijk gecreëerd met bedlinnen van hotelkwaliteit.

Ook voor het personeel zijn deze materialen een droom die uitkomt, het is namelijk gemakkelijk te wassen. Ben je overtuigd? Wacht niet langer en schaf meteen luxe bedlinnen van hotelkwaliteit aan.

Reacties zijn gesloten.