Verschillende type hotels

Verschillende type hotels

Waar overnacht ik?
De meeste mensen weten wel wat een hotel inhoudt, namelijk een groot gebouw met allemaal kleine appartementen die meestal bestaan uit twee kamers waar mensen voor één nacht of langer kunnen overnachten. Voor zo’n overnachting moeten de mensen die er overnachten natuurlijk wel betalen. De prijs daarvan hangt af van in welk soort je verblijft. Maar wist je dat er verschillende soorten bestaan? Zo heb je vijftien verschillende soorten!

Botel

Zoals de naam het al een soort van zegt, is een botel een hotel op een boot.
Het verschil is dat dit een overnachting op een boot is, en het verschil tussen een dit en een boot is dat een deze niet vaart. Het ligt aangemeerd in een haven of langs de rand van een rivier. Het biedt dezelfde service als een normaal hotel. Het leuke ervan is dat het gasten kan voorzien tot toegang tot kleine bootjes, waarmee ze zelf kunnen varen. En het voordeel hiervan is natuurlijk dat ze het botel altijd terug zullen vinden, wegvaren kan het gelukkig niet.

Motel

Natuurlijk heb je nog veel andere soorten. De meeste mensen hebben ooit wel gehoord van een motel. Dit woord is een samenvoeging met het woord motor. In Nederland komen weinig motels voor, in Amerika daarentegen staat het er vol mee. Eigenlijk is de enige functie van een motel dat het je een slaapplek aanbiedt, aan andere voorzieningen biedt het geen aandacht. Deze slaapplek zie je vaak terug in Amerikaanse films, een goed en schoon beeld hebben we er niet meer over.

Capsule

En dan heb je nog het grappigste en gekste soort van allemaal, de capsule. Dit type komt vooral voor in Japan, in Nederland kennen we het niet. De gasten ervan slapen in een soort capsule van twee meter lang, één meter breed en één meter hoog. De ruimte is alleen groot genoeg voor een bed, een eigen wc of een kleine keuken heb je helaas niet. Als je geluk hebt kun je een mini tv erin plaatsen. De capsules staan in gangen en dan zowel naast elkaar als op elkaar. Je krijgt een beetje het gevoel alsof je in een cel zit opgesloten, je moet er maar van houden denk je dan. Aan deze soort overnachting zit natuurlijk wel een groot pluspunt, het is namelijk erg goedkoop. Je betaalt gemiddeld zo’n 10 tot 15 euro voor een nacht in zo’n capsule. De meeste mensen verblijven er alleen omdat het een soort toeristenattractie is geworden waar je ooit in moet hebben overnacht als je op reis bent in Japan. Hoe vies en klein het ook lijkt, deze soort wordt in Japan vaak gebruikt en is erg populair.

Reacties zijn gesloten.