’s Werelds grootste hotelketens

’s Werelds grootste hotelketens

Een nacht doorbrengen in een hotel zien veel mensen als luxe. Of je nu wilt overnachten tijdens een weekendje weg, een hele lange vakantie of tijdens een langdurige reis, overnachten in een hotel komt altijd zeer goed van pas. Dit is iets waar de hotelindustrie zeker ook goed op bedacht is. Er zijn heel veel gigantische hotelketens over deze hele wereld, in dit artikel bespreken wij de 3 meest grote hotelketens ter wereld.

Jin Jiang International.

Op nummer 3 hebben we Jin Jiang International. Het bijzondere aan deze hotelketen is dat zij niet wordt geleid door particulieren, maar door de Chinese overheid, dit zie je niet heel vaak voorkomen. Echter, China is van oudsher communistisch, dus het is eigenlijk vrij logisch. Het is ook de grootste hotelketen in China zelf, en dus ook een van de grootste ter wereld. Ze heeft namelijk in China alleen al 380 vestegingen, en in totaal zijn dit er maar liefst 7000! Doordat de zaken goed gaan profiteert de Chinese staat hier natuurlijk ook behoorlijk van. Deze hotelketens zitten over de hele wereld verspreid en is voor veel mensen altijd heel populair. Vaak zie je in dit soort hotelvestigingen Chinese architectuur terugkomen, en je kunt in sommigen ervan ook echt de Chinese sfeer proeven.

Wyndham Worldwide.

Dan hebben we op nummer 2, Wyndham Worldwide. Dit is niet alleen de place to be wanneer je op zoek bent naar een comfortabele hotelkamer. Dit bedrijf verhuur ook nog eens vakantiewoningen, een veelzijdig bedrijf dus. Ook verhuurt ze appartementen, en ze faciliteert ook nog eens huizenruil voor mensen die op vakantie gaan en behoefte te hebben om huizen te ruilen, dan wel vanwege de ervaring, of vanwege het budget. Het hoofdkantoor is gevestigd in Orlando, en over de hele wereld gemeten zijn er bij dit bedrijf maar liefst meer dan 40.000 mensen in dienst! De keten heeft veel diverse merken over de hele wereld zoals, Super 8 en Days Inn. Je vind vele vestigingen vooral in Amerika, en velen die er wel eens zijn geweest zullen deze dus ook wel kennen. Het bedrijf heeft wereldwijd maar liefst 9221 vestigingen!

OYO.

En dan de absolute nummer 1, OYO. Een wereldwijd bekende hotelketen, die veel mensen vaak gebruiken. Vele bekende hotelketens wereldwijd zijn altijd Chinees, Frans of Amerikaans, maar voor de veranderingen hebben we hier een hotelketen uit India, deze hotelketen heeft in India en omstreken maar liefst 8500 hotels. Maar wereldwijd spant zij toch echt wel de kroon, zij heeft rond de 10.000 vestigingen. Tegenwoordig kom je deze ook veelal tegen in het Verenigd Koninkrijk. De reden dat deze keten zo ongelooflijk groot is geworden, is omdat veelal budgetkamers aanbied, en de prijs-kwaliteit verhouding is enorm goed. Dat is ook iets waar veel mensen naar op zoek zijn, en OYO voldoet ook het beste aan deze voorwaarden, en speelt daarmee slim in op de behoeften van de consument.

Reacties zijn gesloten.