trekpleisters in Nederland

Dan ben je eindelijk in Amsterdam, maar wat ga je doen? Ga je naar de koffieshop of ga je op  zoek naar de cultuur? In dit artikel gaan verschillende bezienswaardigheden besproken worden die je niet mag missen in Amsterdam. Er is nu eenmaal veel cultuur in Amsterdam te vinden, maak hier ook gebruik van.

1 Anne Frank huis

Geen verrassing dat het Anne Frank huis op nummer één staat. Een stuk cultuur uit Amsterdam wat laat zien wat oorlog met de mens doet. Iedereen kent het verhaal wel van Anne Frank. Een Joods meisje dat samen met haar gezin ondergedoken zat, week na week in een achterhuis. Totdat ze gevonden werden door de Duitsers. Het verhaal dat verteld wordt is door Anne Frank bijgehouden in haar dagboek. Dit huis brengt zoveel herinneringen met zich mee dat het een must-see is.

2 Van Gogh museum

Ook het Van Gogh museum verdient een plek op deze lijst. Vincent van Gogh is dan ook een van de bekendste schilders van Nederland. Vincent van Gogh is geboren op 30 maart 1853 in Zundert(Nederland) en stief 37 jaar later in 1890. Het vervelende aan het leven van Vincent  van Gogh is dat hij tijdens zijn leven maar één schilderij heeft verkocht, namelijk De Rode Wijngaard. De erkenning die deze schilder verdiende kreeg hij voornamelijk pas na zijn dood. Belangrijk om te weten is dat het Van Gogh museum niet alleen het werk van Vincent van Gogh zelf is. Ook het werk van verschillende tijdgenoten is in dit museum te vinden.

Ook het museum van een collega van Vincent van Gogh is te vinden in Amsterdam, namelijk
het Rembrandt van Rijn museum. Rembrandt van Rijn was net zoals Vincent van Gogh een Nederlandse schilder. De stijl waarin Rembrandt van Rijn schilderde was wel anders. Hij schilderde namelijk Barok en caravaggisme. Hij schilderde dan ook het bekende schilderij De Nachtwacht.

3. WK 2018 Rusland

Nog een trekpleister buiten Nederland is het WK dat op 14 juni begint. Het WK van 2018 wordt in Rusland gespeeld en is het grootste voetbal tornooi ter wereld. De beste landen proberen elke vier jaar een plek te bemachtigen in dit geweldige tornooi. Nu Nederland niet in het wk zit, staan we natuurlijk met iedereen achter ons buurland België. Ben jij opzoek naar Belgische support spullen met korting dit kan op goedkoop.be.